Η σχέση του δείκτη καλύτερης ζωής (better life index) και του δείκτη δημοκρατικότητας (democracy index): Ένα μοντέλο πολλαπλής παλινδρόμησης - Παπαοικονόμου Αντώνης (Θέματα Επιστημών Αγωγής, 2023)
Στην έρευνα αυτή παρουσιάζεται ένα μοντέλο πολλαπλής παλινδρόμησης με εξαρτημένη μεταβλητή το δείκτη δημοκρατικότητας και ανεξάρτητες επιμέρους μεταβλητές του δείκτη καλύτερης ζωής από τον ΟΟΣΑ. Στόχος είναι η διερεύνηση των λόγων για τους οποίους χώρες με παρόμοια εκπαιδευτικά συστήματα και αρκετά χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατέχουν χαμηλές θέσεις στο δείκτη δημοκρατικότητας. Στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται η ποιοτική διαφοροποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η μεγάλη σημασία της ολοκλήρωσης των σπουδών.