ΠΡΟΛΟΓΟΣ - Καρδαράς Χρήστος (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
«Εµείς οι Έλληνες, ως άµεσοι κληρονόµοι του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, έχουµε µεγάλα πλεονεκτήµατα που µας προσφέρονται για την ερµηνεία του, έχουµε όµως να αντιµετωπίσουµε και σοβαρούς κινδύνους. Κινδύνους, γιατί χρειάζεται µεγάλη προσοχή και γνώση της Ελλάδας για να µην παρασυρθούµε σε σκηνοθετικά ευρήµατα, θεµιτά για οποιονδήποτε ξένο, αταίριαχτα όµως προς την ελληνική πραγµατικότητα. Και ακόµη, να µην περιορισθούµε από δειλία ή σχολαστικισµό και από κακώς εννοούµενο σεβασµό, σε µίαν άψυχη µουσειακή αναπαράσταση της εξωτερικής µορφής του Αρχαίου Θεάτρου. Μεγάλα πλεονεκτήµατα πάλι, γιατί έλαχε να ζούµε στον ίδιο τόπο που ζούσαν και οι Αρχαίοι. Αυτό µας επιτρέπει να αντλήσουµε από τις ίδιες πηγές που αντλούσαν και εκείνοι και να αξιοποιήσουµε όλα όσα δηµιούργησε η ελληνική παράδοση έκτοτε