Αισθητική ποπ στην Επίδαυρο : Ο Κύκλωπας του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Β. Παπαβασιλείου - ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ; ΡΟΥΤΙΕ ΕΛΕΝ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Στόχος του παρόντος άρθρου είναι η περιγραφή και ανάλυση των στοιχείων της αισθητικής καµπ όπως αυτή προβάλλεται στην παράσταση του Κύκλωπα του Ευριπίδη που ανέβασε στην Επίδαυρο το 2015 ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου. Η προσέγγιση επιχειρείται από δυο καλλιτεχνικούς συνεργάτες του σκηνοθέτη, πανεπιστηµιακούς στη Γαλλία. Η µετα κιτς προσαρµογή, ή κατ’ άλλους κιτς δευτέρου βαθµού, εντοπίζεται και υπογραµµίζεται τόσο στην εικαστική όσο και στη δραµατουργική επεξεργασία του σατυρικού δράµατος. Κατά την προσέγγιση της παράστασης δίνεται έµφαση στη δηµιουργική αξιοποίηση ενός Χορού αρχαιοκάπηλων που εµπορεύονται από αρχαία κείµενα έως τη σπηλιά του Κύκλωπα η οποία αποτελείται από παραβάν κόµιξ.