Η Ιστορία σε κύκλο - ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Η βία στην πολιτική και στην καθηµερινότητα των λαών είναι το θέµα που µε απασχολεί συνεχώς. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρακολουθώ ανελλιπώς τα διεθνή γεγονότα σε εφηµερίδες και στα ΜΜΕ και έχω δηµιουργήσει φακέλους µε αποκόµµατα, καθώς και συρραφή βιντεοσκοπήσεων από ελληνικά και διεθνή ενηµερωτικά δελτία, πάνω σε θέµατα που µου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Όταν τα ξανα-ανακαλύπτω µετά από καιρό -ακόµη κι αν έχουν χάσει πλέον την πρώτη τους υπόσταση - καταλήγουν να γίνονται το υπόστρωµα πάνω στο οποίο "απλώνω" τη δική µου καλυµµένη πραγµατικότητα.