Horror Vacui - ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Πλήθος θεάτρων µικρών διαστάσεων ξεπροβάλλουν εδώ και πολλές δεκαετίες στον δηµόσιο χώρο. Τα συναντάµε σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, σε παραλίες, δίπλα ή µέσα σε εκπαιδευτικά και αθλητικά κέντρα κλπ. Στην ουσία πρόκειται για εκατοντάδες θεατρόµορφα γλυπτά, επειδή δεν εκπληρώνουν τη σύµβαση της θεατρικής διαµεσολάβησης – κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την σύµπραξη ενός ενδιαφερόµενου κοινού –. Στην ουσία αυτά τα γλυπτά γεµίζουν διακοσµητικά τον κενό χώρο καλύπτοντας ένα «περίσσευµα» που θέλει «πλήρωση.» Τα µικρά αυτά θέατρα παραµένουν έτσι χειρονοµίες συµβολικών καταλήψεων του δηµόσιου χώρου από επίσηµους φορείς. Αφήνουν θετικές εντυπώσεις χωρίς οικονοµικό ή πολιτικό κόστος. Αµέσως µετά τα εγκαίνια και την κοπή της κορδέλας βυθίζονται στη λήθη της αφάνειας