Το αλώνισµα - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΗΔΑ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Λίγα µέτρα πάνω από το σπίτι µου βρίσκεται ένα αλώνι. Τον Ιούνιο, κάθε χρόνο, γίνεται το αλώνισµα. Κάποτε έφερναν τη σοδειά τους πολλοί, γινότανε και φαγοπότι. Τώρα, µία οικογένεια και δύο-τρεις φίλοι, µοιράζονται ακόµη την αρχαία γνώση. Μου δώσανε το ελεύθερο να καταγράφω την διαδικασία. Έτσι έγινε, και είδα να αναδύονται µε φυσική απλότητα δεσµοί συγγενικοί, ανάµεσα σε αλώνια και αρχαία θέατρα