Ο θάνατος του κινηματογράφου και το σύγχρονο μυθιστόρημα - MARCUS, LAURA (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Τα& τελευταKα& χρ@νια,& η& σχ*ση& )εταξç& του& κινη)ατογρNφου& και& της& απ:λειας& 3& του& θανNτου& επαναπροσδιορKζεται,& επικεντρ:νοντας& στην& υλικ@τητα& του& κινη)ατογραφικοç& )*σου,& και& ιδιαKτερα& στη& σχ*ση& στNσης& και& κKνησης& καθ:ς& και& τη& )ετNβαση& στην& ψηφιακ3& τεχνολογKα& )ε& τον& συνακ@λουθο& «θNνατο»& της&αναλογικ3ς& ταινKας.&Το&κεK)ενο&που&ακολουθεK διερευνN& πρ@σφατες& τοποθετ3σεις& γçρω& απ@& τον& «θNνατο& του& κινη)ατογρNφου»& στη& θεωρKα& του& κινη)ατογρNφου,& καθ:ς& και& )ερικοçς& τρ@πους& )ε& τους& οποKους& ο& θNνατος& αυτ@ς& απεικονKζεται& στις& Kδιες& τις& ταινKες.&Στη&συν*χεια,&στρ*φεται&στην&πρ@σφατη&και&σçγχρονη&)υθοπλασKα& για& να& εξετNσει τη& σκιαγρNφηση& του& «θανNτου& του& κινη)ατογρNφου»& στα& λογοτεχνικN& κεK)ενα.&Το&ενδιαφ*ρον&)ου& για& το& σçγχρονο&)υθιστ@ρη)α& σε& σχ*ση& )ε& τον& κινη)ατογρNφο& εστιNζει& επKσης& στους& τρ@πους& )ε& τους& οποKους& & φαKνεται& @τι& προκçπτουν& ν*ες& και& διαφορετικ*ς& σχ*σεις& )εταξç& του&λεκτικοç&και&του&οπτικοç.