Οι κλασικές μυθολογίες του Φρόυντ: Τραγωδία και Ψυχανάλυση - BOWLBY, RACHEL (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Στο& γυ)νNσιο ο& Φρ@υντ& ειδικεçθηκε& στα& αρχαKα& ελληνικN& και& λατινικN& παρNλληλα& )ε& τις& θετικ*ς& επιστ3)ες.& Καθ’@λη& τη& διNρκεια& της& ζω3ς& του& διατηροçσε& α)εKωτο& ενδιαφ*ρον& για& την& αρχαι@τητα& και& τη& )υθολογKα& και& το&πιο&διNση)ο&εçρη)α&)ε&το&οποKο&συν*δεεται&&το&@νο)N&του&(&το&Οιδιπ@δειο& σç)πλεγ)α)& προ*ρχεται& απ@& )ια& ελληνικ3& τραγωδKα.& Το& δοκK)ιο& που& ακολουθεK& διερευνN& τις& ποικKλες& χρ3σεις& της& ελληνικ3ς& και& λατικνικης& λογοτεχνKας& και& )υθολογKας& στο& *ργο& του.& Επικεντρ:νεται& ιδιαKτερα& στο& τρ@πο& που& χρησι)οποιησε& τον& Θηβαϊκ@& )υθολογικ@& κçκλο (& και& την& Σοφ@κλεια&τραγωδKα&ΟιδKπους&τçραννος),&αλλN&εξετNζει&επKσης&το&τρ@πος& )ε& τον& οποKα& )ια& συγκαιριν3& του& επανερ)ηνεKα& της& Αριστοτελικ3ς& κNθαρσης&διαδρα)Nτισε&ση)αντικ@&ρ@λο&στην&επιν@ηση&της&ψυχαναλυτικ3ς& «θεραπεKας&δια&του&λ@γου»