Η τέχνη του να γράφεις την ιστορία - Lagny, Michele; Φλιτούρης, Λάμπρος (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2022)
To 1971 o Paul Veyne με το Comment on écrit l’histoire. Το 1973 ο Resnais με το Σταβίσκι. Το 1975 ο Michel de Certeau με το L’Écriture de l’histoire. Το 1977 ο Chris Marker με το Βάθος του ουρανού είναι κόκκινο. Ιστορία και κινηματογράφος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Όχι όμως οποιαδήποτε ιστορία ούτε οποιοσδήποτε κινηματογράφος. Είναι εκείνα που δημιουργούνται σε μια ταραχώδη περίοδο, όταν η γραφή τόσο της μιας όσο και της άλλης αναζητούν νέες φόρμες. Είναι επίσης η στιγμή που συναντώ τον Eisenstein («“Οκτώβρης” τι ιστορία;», 1976).