Οιδίποδας και Σιγισµούνδος - ΣΙΜΟΝ, ΑΝΤΟΛΦΟ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Υπάρχει κάτι που συνδέει τον Οιδίποδα του Σοφοκλή και τον Σιγισµούνδο του Καλντερόν, στο έργο, Η ζωή είναι όνειρο. Αν και τα χωρίζουν αρκετοί αιώνες, η δραµατουργική κατασκευή και των δύο έργων µας παραπέµπει σε σύγχρονα έργα µυστηρίου και αστυνοµικής πλοκής. Ο Οιδίποδας και ο Σιγισµούνδος είναι συγγενείς χαρακτήρες επειδή και οι δύο αναλαµβάνουν µια αναζήτηση που θα τους οδηγήσει να ανακαλύψουν µυστικά που ποτέ δεν φαντάστηκαν. Το κοινό γνωρίζει τι συµβαίνει, αλλά οι χαρακτήρες δεν θα το ανακαλύψουν µέχρι το τέλος.