Επίδαυρος Θέατρο σαν θέαµα ή ως σύνθετη επικοινωνιακή τελετουργία - ΓΛΥΠΤΗΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Καθώς αντιλαµβάνοµαι τις Τέχνες στο πλαίσιο µιας ευρύτερης τελετουργικής επικοινωνίας (Ρυθµός) που συντονίζει τον Πολιτισµό κάθε κοινωνίας, η οποία λειτουργεί σε κοινό τόπο και χρόνο, διερευνώ τις σχέσεις µεταξύ των διάφορων Τεχνών µε άξονα το "κοινό", που συγκροτεί την κοινωνία. Μια τέτοια προσέγγιση βρίσκεται σε αντιπαράθεση µε την κυρίαρχη αποκλίνουσα «αισθητική αυτονοµία» της κάθε Τέχνης, που καλλιεργήθηκε µέσα από το στερεότυπο της «ατοµικής ελευθερίας έκφρασης», η οποία προέκυψε µε τη βιοµηχανική επανάσταση, καθώς οι «µηχανές» καθορίζουν σταδιακά σε πλανητικό πεδίο τη «µαζική παραγωγή» αντικειµένων (και Τέχνης) διασπώντας τις προαιώνιες χειροτεχνικές τελετουργίες. (Σύνθετο και κρίσιµο ζήτηµα για πρόχειρη ανάλυση).