ΘΕΑΤΡΙΚO ΕΡΓO: Η ΣΟΥΠΑ - ΧΕΛΙΩΤΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
Πράξη πρώτη Η τηλεόραση είναι ανοιχτή. Ο Α.Λ. κρατάει το τηλεκοντρόλ στο χέρι του και το κοιτάει αναποφάσιστος. Το ακουµπά πάνω στο τραπέζι που βρίσκεται µπροστά από την τηλεόραση. Το βλέµµα του δε φεύγει από αυτό. Εκείνη τη στιγµή διακόπτεται το πρόγραµµα για να µεταδοθεί µια έκτακτη είδηση. Παίρνει ξανά το τηλεκοντρόλ στο χέρι του και πατάει τα κουµπιά µόνο που δεν αλλάζει τίποτα. Σα να είναι χαλασµένο, δεν υπακούει σε καµιά εντολή. Εκείνη ακριβώς τη στιγµή µπαίνει µέσα στο δωµάτιο µια γυναίκα η οποία έχει ξεκλειδώσει την πόρτα µε τα κλειδιά της. Είναι η µητέρα του. Τον πλησιάζει και του παίρνει «ήσυχα» το τηλεκοντρόλ από τα χέρια, σαν ο σκοπός της επίσκεψής της να ήταν µόνο αυτός, και χαµηλώνει τη φωνή. Στην οθόνη βλέπουµε να εναλλάσσεται το πρόσωπο ενός δηµοσιογράφου, ένα αεροπλάνο και ένα τοπίο µε βουνά. Κανένας από τους δυο δε παρακολουθεί την εικόνα. Η γυναίκα κρατά στα χέρια της µια χάρτινη τσάντα από ψώνια.