Σύγχρονες Προσεγγίσεις στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες - ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΑ; ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Θεάτρου Πόλις. Διεπιστημονικό περιοδικό για το θέατρο και τις τέχνες, 2023)
To& 1958,& η& πολιτικ%& φιλAσοφος& Χ[να& dρεντ& στο& .νη.ει)δες& Dργο& του& εικοστοG& αι)να&Η& ανθρ:πινη& κατNσταση,& αναφερDται& στην& αριστοτελικ%& .C.ηση&και&τη&σχDση&της&.ε&την&ιστορCα,&καταλ%γοντας:&«Το&θDατρο&εCναι&η& καθαυτA& πολιτικ%& τDχνη£& .Aνο& .ε& το& θDατρο& προ[γεται& σε& τDχνη& η& πολιτικ%& σφαCρα& του& ανθρωπCνου& βCου.& Με& την& Cδια& Dννοια& το& θDατρο& αποτελεC&τη&.Aνη&τDχνη,&και&αποκλειστικA&του&θD.α&εCναι&ο&[νθρωπος&στις& σχDσεις&του&.ε&τους&[λλους»