Η κατανομή των εκπαιδευτικών Πληροφορικής στην Ελληνική εκπαίδευση τη δεκαετία 2003 2012: H διάσταση του φύλου - Μπερδούσης Ιωάννης; Κορδάκη Μαρία (Θέματα Επιστημών και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, 2013)
Στο παρόν άρθρο μελετάται η διαφυλική κατανομή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα τη δεκαετία 2003-2012, και η σύγκρισή της με την διαφυλική κατανομή των εκπαιδευτικών συγγενών κλάδων, όπως των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών την ίδια χρονική περίοδο. Τα δεδομένα της έρευνας, αντλήθηκαν από την βάση στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι (α) οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής στην Ελλάδα αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των εκπαιδευτικών τόσο στα γυμνάσια όσο και στα λύκεια της χώρας (β) παρά το ότι, οι γυναίκες εκπαιδευτικοί συνολικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι περισσότερες, οι γυναίκες εκπαιδευτικοί πληροφορικής είναι λιγότερες από τους άνδρες, (γ) η ποσοστιαία διαφορά υπέρ των ανδρών εκπαιδευτικών πληροφορικής είναι μεγαλύτερη στα λύκεια, (δ) υπάρχει μια σύγκλιση της διαφοράς του αριθμού των δύο φύλων στους εκπαιδευτικούς που προέρχονται από πανεπιστημιακά τμήματα πληροφορικής, (ε) τα πράγματα, φαίνεται να μην είναι και τόσο άσχημα σχετικά με την αντιπροσώπευση των γυναικών εκπαιδευτικών της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε σύγκριση με το τι συμβαίνει σε, συγγενείς με την πληροφορική κλάδους εκπαιδευτικών, όπως των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών.