Ποιοτικά χαρακτηριστικά προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης με χρήση διαδικτυακών συστημάτων, για τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης - Φεσάκης Γεώργιος; Κόνσολας Μάνος; Μαυρουδή Ελισάβετ (Θέματα Επιστημών και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, 2008)
Στην παρούσα εργασία επιχειρείται προσέγγιση του προβλήματος της διαχείρισης ζητημάτων ποιότητας σε εκπαιδευτικά προγράμματα τηλεκπαίδευσης μέσω διαδικτύου με έμφαση στιςπρώτες εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η θεωρητική πλαισίωση αφορά σε δομική ανάλυση των συστημάτων τηλεκπαίδευσης μέσω διαδικτύου και καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων εφαρμογής στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκτεταμένη διεθνή βιβλιογραφική επισκόπηση, αποσαφήνιση βασικών εννοιών ποιότητας και διαδικασιών διαχείρισης ποιότητας. Η επισκόπηση των κριτηρίων ποιότητας αναδεικνύει την ανάγκη για σύνθεση των προτεινόμενων κριτηρίων σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Στην εργασία προτείνεται σύνολο κριτηρίων ποιότητας οργανωμένων σε ταξινομικό σύστημα με γνώμονα τη σχετική συνοχή και την ευθύνη εφαρμογής.