Απόψεις και Πρακτικές Νηπιαγωγών για την Εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Δημητρίου Αναστασία; Γεωργόπουλος Αλέξανδρος; Μπιρμπίλη Μαρία (Θέματα Επιστημών και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, 2008)
Στην εργασία παρουσιάζονται τα αποτέλεσμα έρευνας που αφορούσε στη διερεύνηση των απόψεων και πρακτικών νηπιαγωγών για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται οι απόψεις νηπιαγωγών αναφορικά με α) τη θεματολογία των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΠΕ) που εφαρμόζουν καθώς και τον τρόπο επιλογής της, β) τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες υλοποίησης των ΠΠΕ στο νηπιαγωγείο, και γ) τα οφέλη από την εφαρμογή ΠΠΕ στο νηπιαγωγείο. Παρουσιάζεται επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι νηπιαγωγοί συνδέουν τα ΠΠΕ με το υπόλοιπο αναλυτικό πρόγραμμα.