Η επίδραση της χρήσης του Τwitter στο μαθησιακό αποτέλεσμα και στην εμπλοκή των φοιτητών : Μία μελέτη περίπτωσης - Λούτου, Σμαράγδη; Τσέλιος, Νικόλαος; Αλτανοπούλου, Παναγιώτα (Θέματα Επιστημών και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, 2015)
Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εισαγωγής του Twitter στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, εξετάζεται η σχέση της χρήσης του εργαλείου μέσα από καλά οργανωμένες δραστηριότητες, με το μαθησιακό αποτέλεσμα των συμμετεχόντων. Βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι η ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στη χρήση του εργαλείου από τους φοιτητές, με την επίδοσή τους στο μάθημα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η εμπλοκή στη διαδικασία διαφοροποιεί σημαντικά το «αίσθημα του ανήκειν» των φοιτητών, στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Επιπρόσθετα, αναλύονται οι παρεμβάσεις των φοιτητών στις δραστηριότητες και εξετάζεται η πιθανή διαφοροποίηση στην αυτοαποτελεσματικότητα χρήσης του Διαδικτύου, από τους φοιτητές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.