Διδασκαλία της έννοιας του υπολογιστικού συστήματος στο νηπιαγωγείο: Μια μελέτη περίπτωσης - Μπράτιτσης, Θαρρενός (Θέματα Επιστημών και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, 2013)
Στην παρούσα εργασία μελετώνται οι αναπαραστάσεις των μαθητών ενός δημοσίου Νηπιαγωγείου για την έννοια του υπολογιστικού συστήματος. Επίσης μελετάται ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και την τεχνολογία, αλλά και ο βαθμός εξοικείωσης τους με αυτά. Ακολούθως, περιγράφεται ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή διδακτικών παρεμβάσεων, με στόχο τη διδασκαλία των εννοιών αυτών σε μαθητές Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια προτείνονται δραστηριότητες για τη διδασκαλία των εννοιών αυτών, ενώ παρατίθενται αποτελέσματα από την πιλοτική τους εφαρμογής σε ένα δημόσιο Νηπιαγωγείο.