Χρήση πλακέτας Arduino για την μελέτη παραγόντων επηρεασμού του ανθρώπινου χρόνου αντίδρασης


Published: Mar 14, 2019
Keywords:
ARDUINO
Κωνσταντίνα Μαραζιώτη
Αικατερίνη-Ζωή Κρέτση-Σιαμπαλιώτη
Γεωργία Μαντζάκου
Κατερίνα Καλαντζή
Δημήτριος-Παναγιώτης Σχοινάς
Abstract

Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την μελέτη της επίδρασης διαφόρων παραγόντων (π.χ. οπτικό και ακουστικό ερέθισμα, φύλο, ηλικία, δεξιόχειρες και αριστερόχειρες) στον ανθρώπινο χρόνο αντίδρασης με την χρήση «ανοιχτών» τεχνολογιών χαμηλού κόστους. Η μεθοδολογία περιλαμβάνει τον προγραμματισμό κυκλώματος που συνδυάζει την χρήση αισθητήρα θερμοκρασίας, λυχνίας LED, ηχείου, κουμπιού και μιας πλακέτας ανάπτυξης αυτοματισμών ARDUINO για την δημιουργία των ερεθισμάτων και την καταγραφή του χρόνου αντίδρασης των ατόμων. Για την συγγραφή του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε η γλώσσα C και το περιβάλλον προγραμματισμού της πλακέτας ARDUINO. Το δείγμα των ατόμων έχει επιλεχθεί με σκοπό την μελέτη δεξιόχειρων και αριστερόχειρων που προέρχονται από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και από διαφορετικά φύλα.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται σε συγκριτικά διαγράμματα και εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο αντίδρασης των ατόμων σε συγκεκριμένα ερεθίσματα.

Article Details
  • Section
  • Greece
Downloads
Download data is not yet available.
References
Ηλίας Γαβρίλης, Νίκος Παπαδημητρόπουλος, Γιώργος Τουντουλίδης, Γιάννης Γιαπιτζάκης, Παναγιώτης Παππάς, ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ» ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ MultiLog, (Μια πρόταση για Διαθεματική Ερευνητική Εργασία –project), 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Καμένα Βούρλα, Συνεδρία ΠΑΝΕΚΦΕ, 31/3/2012.
Κωνσταντίνος Χατζηθεοδώρου, Η επίδραση της άσκησης στην επιλεκτική προσοχή και το χρόνο αντίδρασης σε οπτικό ερέθισμα σε άτομα διαφορετικής ηλικίας, Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Φ.Α.Α.
John Boxall, Arduino Workshop: A Hands-On Introduction with 65 Projects, ISBN: 9781593274481, No Starch Press, US, 01 Jun 2013
Most read articles by the same author(s)