Τα οφέλη της ανακύκλωσης


Published: Mar 14, 2019
Αθανασία Σταυροπούλου
Αντωνία Βουργάνα
Νικόλαος Κολλάρος
Βασιλική Κολλάρου
Σταυρούλα Κομνηνού
Νικόλαος Κουλουκτσής
Ευαγγελία Κουτσοδήμου
Ευαγγελία Κυπριανού
Ευτυχία Κωνσταντάτου
Χρυσάνθη Κωνσταντέλλη
Απόλλων Λαδάς
Ισαβέλλα Μανδουραράκη
Αθανάσιος Μανωλιάδης
Ναυσικά Μαραθοκαμπίτου
Ιάσων Μέτου
Αγγελική Μουτζουρόγλου
Ελεονώρα Μπόγκα
Δέσποινα Μυλωνά
Λάσκαρης Μυρσιάδης
Βασιλική Νιτσόλα
Μαριάννα Παναγιωτίδη
Δέσποινα Παπακωνσταντή
Σοφία Κουμούτση
Abstract
Το υπό διαπραγμάτευση θέμα της συγκεκριμένης μελέτης αφορά στην Ανακύκλωση και στον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να ωφελήσει το Περιβάλλον. Το ερευνητικό ερώτημα της μελέτης αφορά στα οφέλη της Ανακύκλωσης για το Περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η προσέγγιση του θέματος ακολουθεί τη μεθοδολογία της βιβλιογραφικής ανασκόπησης και ενός ερωτηματολογίου σε τοπικό επίπεδο, εφόσον πρόκειται για μελέτη η οποία στοχεύει στη γνώση του περιβαλλοντικού θέματος της Ανακύκλωσης, καθώς και στη διερεύνηση των στάσεων των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το θέμα. Επιπλέον, σε τοπικό επίπεδο παρατηρήθηκε η έλλειψη γνώσης αλλά και ανάλογων μέσων, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ανακυκλώσιμες ενέργειες, γεγονός το οποίο αποτέλεσε βασικό έναυσμα ενασχόλησης με το θέμα. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρονται στην εμβάθυνση της γνώσης σχετικά με το θέμα της Ανακύκλωσης, των ωφελειών της στο Περιβάλλον και στην αξιολόγηση των στάσεων που έχουν διαμορφωθεί σχετικά με το ζήτημα αυτό στην τοπική κοινωνία.
Article Details
  • How to Cite
  • Σταυροπούλου Α., Βουργάνα Α., Κολλάρος Ν., Κολλάρου Β., Κομνηνού Σ., Κουλουκτσής Ν., Κουτσοδήμου Ε., Κυπριανού Ε., Κωνσταντάτου Ε., Κωνσταντέλλη Χ., Λαδάς Α., Μανδουραράκη Ι., Μανωλιάδης Α., Μαραθοκαμπίτου Ν., Μέτου Ι., Μουτζουρόγλου Α., Μπόγκα Ε., Μυλωνά Δ., Μυρσιάδης Λ., Νιτσόλα Β., Παναγιωτίδη Μ., Παπακωνσταντή Δ., & Κουμούτση Σ. (2019). Τα οφέλη της ανακύκλωσης. Open Schools Journal for Open Science, 2(1), 275–286. https://doi.org/10.12681/osj.19466
  • Section
  • Greece
Downloads
Download data is not yet available.
References
Αρβανίτης, Γ. (2011). Επιστημονική και θεσμική Αξιολόγηση και Ιεράρχηση των διαφόρων μεθόδων διαχείριση των Α.Σ.Α. Αθήνα: Περιφέρεια Αττικής, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΤΕΔΚΝΑ.
Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης. (2017, Ιανουάριος 30). Η σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Ανάκτηση Φεβρουάριος 05, 2017, από Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: http://www.eoan.gr/el/content/22/i-simasia-kai-ta-ofelitis-anakuklosis
Καλδέλλης, Ι., & Κονδύλη, Α. (2005). Περιβάλλον και Βιομηχανική Ανάπτυξη: τόμος Β. Αθήνα: Σταμούλη.
Κουτσός, Ν. (1995). Εννοιολογική Προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (σ. 77). Ιωάννινα: Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Μακρή, Χ. (2011). Ανακύκλωση και περιβάλλον: Μελέτη περίπτωσης. Οικονομική Διαχείριση . Αθήνα, Αττική, Ελλάδα: Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Rokeach, M. (1970). Beliefs, Attitudes and Values: A Theory of Organization and Change, . San Francisco: Jossey-Bass.
Tainter, J. (2003). A Framework for Sustainability,. World Futures , 213
Most read articles by the same author(s)