Μελέτη κίνησης με φωτοπύλες (Arduino) και πρόγραμμα Tracker


Published: Feb 25, 2020
Keywords:
φωτοπύλες tracker κεκλιμένο επίπεδο ταχύτητα επιτάχυνση
Στεφανία Πατριαρχέα
Κλειώ Τσιάνα
Νικολέτα Μανταδάκη
Ανδρέας Κοής–Αναστασιάδης
Κωνσταντίνος Κετσελίδης
Αλέξανδρος Χέλμης
Γιώργος Νούλας
Μαρία Παπαϊωάννου
Σωτήρης Καπρούλια
Abstract
Η παρούσα εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος περιγράφεται η διαδικασία ανάπτυξης μιας πειραματικής συσκευής αποτελούμενης από αυτοσχέδιες φωτοπύλες και τον μικροεπεξεργαστή Arduino για την μελέτη ευθύγραμμων κινήσεων στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου μας. Στο δεύτερο μέρος γίνεται η θεωρητική και η πειραματική μελέτη συγκεκριμένων κινήσεων με στόχο την ποιοτική και την ποσοτική περιγραφή εννοιών όπως η ταχύτητα και η επιτάχυνση. Εκτελούμε πειράματα με την πειραματική συσκευή που κατασκευάσαμε στο εργαστήριο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα tracker video analysis για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για δύο είδη κινήσεων, της ευθύγραμμης ομαλής και την κίνηση της καθόδου μπάλας σε κεκλιμένο επίπεδο.
Article Details
  • Section
  • Greece
Downloads
Download data is not yet available.
References
Hewitt P.J (2004), Οι έννοιες της φυσικής. Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Αντωνίου Ν., Δημητριάδης Π. κ.ά , Εργαστηριακός οδηγός Β Γυμνασίου.
Ν. Αντωνίου, Π. Δημητριάδης, Κ. Καμπούρης, Κ. Παπαμιχάλης, Λ. Παπατσίμπα, Φυσική Β’ Γυμνασίου, Υπ. Παιδείας – Παιδαγωγικό Ινστιτούτο - ΟΕΔΒ, έκδοση Γ
Hugh D. Young (1994), Πανεπιστημιακή Φυσική, Τόμος Α, Κεφ. 15, 8Η έκδοση, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Lindberg, D. C. (1997). Οι απαρχές της δυτικής επιστήμης (μτφ.: Ηλίας Μαρκολέφας Αθήνα: Πανεπιστημιακές εκδόσεις Ε.Μ.Π.(1992)