Γενετική Μηχανική: Εφαρμογές και συνέπειες» Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; Είναι δυνατόν τα γονίδια μας να μην πουν το μάθημά τους;
Abstract
Η πρόοδος της επιστήμης της Βιολογίας ήταν αλματώδης από το 1953, που οι Watson και Crick πρότειναν το μοντέλο της τρισδιάστατης δομής του DNA (διπλή έλικα). Το DNA είναι το γενετικό υλικό των περισσότερων οργανισμών το οποίο καθορίζει τη μορφή και τη λειτουργία τους. Στην αρχαιότητα που οι άνθρωποι δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του χημικού μορίου, πίστευαν ότι οι τρεις μοίρες, η Κλωθώ, η Λάχεσις και η Ατροπός όριζαν το νήμα της ζωής με διαφορετικό τρόπο η καθεμία. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει τον τρόπο που η Γενετική Μηχανική, αφενός έδωσε γνώσεις στον επιστήμονα να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου κατανοώντας τα μυστήρια της ζωής και αφετέρου στην τεράστια δύναμη με την οποία τον όπλισε, ώστε να επηρεάζει την εξέλιξη των οργανισμών προκαλώντας ηθικά διλήμματα. Η ανάπτυξη της παρούσας εργασίας θα στηριχθεί στη βιβλιογραφική επισκόπηση μέσω των θεωρητικών προσεγγίσεων.
Article Details
- How to Cite
-
Βολτυράκης Γ., & Ντρουμπογιάννη Α. (2020). Γενετική Μηχανική: Εφαρμογές και συνέπειες» Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; Είναι δυνατόν τα γονίδια μας να μην πουν το μάθημά τους;. Open Schools Journal for Open Science, 3(8). https://doi.org/10.12681/osj.24366
- Issue
- Vol. 3 No. 8
- Section
- Greece
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution licence that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g. post it to a repository), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
Authors are permitted and encouraged to post their work online prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).