Θεωρία πιθανοτήτων για την διάγνωση του καρκίνου του μαστου


Special Issue in Greek: This issue presents selected publications from the Research work of the students of  Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Published: Sep 28, 2022
Ελένη Λάμπρου
Μαρία Κονδύλη
Αριστείδης Νάσιος
Abstract

Τα μαθηματικά συχνά αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα στον τομέα της βιολογίας, για την επίλυση ασκήσεων, την πρόβλεψη καταστάσεων, την κατανόηση και παρατήρηση φαινομένων, αλλά και την ανακάλυψη συσχετισμών. Επιπλέον, η μαθηματική σκέψη βοηθάει σε κάθε επιστημονικό πεδίο, μιας και συνιστά σημαντική συνεισφορά στην παραγωγή αλλά και έκφραση λογικών συλλογισμών, συμπερασμάτων και επιχειρημάτων. Η επιστήμη των μαθηματικών, αν και φαινομενικά αποστασιοποιημένη από αυτή της βιολογίας, τη συναντά σε πολλές πτυχές της.  Σε αυτή την εργασία, παρουσιάζεται δραστηριότητα για την κατανόηση της διαδικασιας της καρκινογένεσης, αλλά και παράδειγμα που χρησιμοποιεί τη θεωρία πιθανοτήτων για την κατανόηση της εξέτασης της μαστογραφίας και της δοκιμής φαρμάκων.

Article Details
  • Section
  • Greece
Downloads
Download data is not yet available.
References
BioMath Connection (BMC) & Integrating Mathematics and Biology (IMB) Projects. Imperfect Testing: Breast Cancer Case Study. Published by COMAP (Consortium for Mathematics and Its Applications) with the support by National Science Foundation, USA.