Διαφορές Γενεών στη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης


Πρακτικά του Μαθητικού Συνεδρίου ΙΔΕΑ που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή. Στόχος του συνεδρίου ήταν να προσομοιώσει ένα επιστημονικό συνέδριο, να ενθαρρύνει τους μαθητές στην επιστημονική έρευνα, στη συγγραφή και στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους, με προφορικές εισηγήσεις ή αναρτημένες παρουσιάσεις, τις οποίες εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των καθηγητών τους.
Published: Mar 31, 2023
Keywords:
χάσμα γενεών, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ερωτηματολόγιο
Μαριάνθη Αγγελοπούλου
Αμαρυλλίς Αναγνώστου
Μάνος Αντερριώτης
Σωκράτης Διδασκάλου
Abstract

Ως ομάδα, επιλέξαμε να ασχοληθούμε και να αναλύσουμε το χάσμα γενεών όσον αφορά τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ). Τα συμπεράσματα μας τα βγάλαμε μέσω ενός ερωτηματολογίου, που απάντησαν άτομα από τη γενιά Ζ και τη γενιά Υ. Συγκεκριμένα λάβαμε 78 απαντήσεις. Παρατηρήσαμε διαφορές μεταξύ των δύο γενεών αναφορικά με τους τρόπους χρήσης των ΜΚΔ, τα ΜΚΔ που επιλέγουν και τον χρόνο που περνούν σε αυτά. Τέλος φτιάξαμε μια παρουσίαση, στην οποία δείχνουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας, καθώς επίσης και τα συμπεράσματα που βγάλαμε.

Article Details
  • Section
  • Greece
Downloads
Download data is not yet available.
References
Gen Z: Ανάπτυξη ικανοτήτων και ευκαιριών για την επιχειρηματικότητα μέσω κοινωνικών δικτύων. https://genz-project.eu/gr/
Safer Internet for Kids. https://saferinternet4kids.gr/