Η ποιότητα ως προϋπόθεση ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού
Abstract
Η διαμόρφωση του αγροτικού τουρισμού, με όρους ποιότητας, αποτελεί μείζον θέμα στην καθιέρωση του ως διακριτής μορφής εναλλακτικού τουρισμού. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το θέμα της ποιότητας στον αγροτικό τουρισμό έτσι όπως αντιμετωπίζεται από τους φορείς σχεδιασμού υλοποίησης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων και εφαρμόζεται από τις αγροτοτουριστικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης. Τα συμπεράσματα υποστηρίζουν ότι η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας στον αγροτικό τουρισμό έχει αναγνωριστεί ως πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη του. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, η εφαρμογή προδιαγραφών ποιότητας γίνεται περισσότερο εμπειρικά και αποσπασματικά και οδηγεί στη δημιουργία ενός μη ανταγωνιστικού αγροτοτουριστικού προϊόντος.
Article Details
- How to Cite
-
Παρταλίδου Μ., & Ιακωβίδου ’Ολγα. (2002). Η ποιότητα ως προϋπόθεση ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού. The Greek Review of Social Research, 108, 325–345. https://doi.org/10.12681/grsr.9075
- Issue
- 2002: 108-109 Β'-Γ'
- Section
- Articles
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution Non-Commercial License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g. post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (preferably in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).