The earthquake intervent time distribution along the Hellenic subduction Zone.
Περίληψη
Η ελληνική ζώνη υποβύθισης είναι η πιο σεισμική περιοχή της Ευρώπης. Η κατανομή Weibullέχει χρησιμοποιηθεί σαν μοντέλο για την περιγραφή των χρονικών διαστημάτων μεταξύ διαδοχικών σεισμών σε συγκεκριμένες ρηξιγενείς ζώνες (Rikitake, 1976; Rikitake, 1991), καθώς και για την περιγραφή της σεισμικότητας μίας ευρύτερης περιοχής (Hasumietal., 2009). Taδεδομένα που αναλύουμε σε αυτή την εργασία αφορούν την ελληνική ζώνη υποβύθισης και καλύπτουν την περίοδο 1976-2009. Χρησιμοποιούμε τις σεισμικές πηγές επιφανειακών σεισμών όπως αυτές ορίζονται από τους PapaioannouandPapazachos(2000), καθώς και τονκατάλογο σεισμών των Makropoulosetal. (2012) για την Ελλάδα και τις παρακείμενες περιοχές. Η εφαρμογή της κατανομής Weibullστα χρονικά διαστήματα μεταξύ διαδοχικών σεισμών αναλύεται και περιγράφεται σε αυτή την εργασία.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Papadakis, G., Vallianatos, F., & Michas, G. (2013). The earthquake intervent time distribution along the Hellenic subduction Zone. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 47(3), 1194–1200. https://doi.org/10.12681/bgsg.10975
- Ενότητα
- Άρθρα
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.