SEDIMENTOLOGICAL AND PALAEOENVIRONMENTAL CHARACTER OF LAKE KORONIA SEDIMENTS
Περίληψη
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση των ιζηματολογικών χαρακτηριστικών της λίμνης Κορώνειας από τον πυθμένα έως το βάθος των 3,5 m. Η δειγματοληψία των ιζημάτων πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ο πυθμένας της λίμνης ήταν εκτεθειμένος σε χερσαίο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ιζηματολογική μελέτη έδειξε ότι τα ιζήματα αποτελούνται από ιλύ έως αμμούχο ιλύ. Η αναλογία της οργανικής ύλης επί ξηρού που περιέχεται στα ιζήματα, φαίνεται να είναι γενικά μικρή, ενώ τα ποσοστά υγρασίας και τα πτητικά είναι σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, μελετήθηκαν τα οστρακώδη που περιέχονταν στα δείγματα ως προς την κατανομή των πληθυσμών τους σεσχέση με το βάθος, το μέγεθος των κόκκων και άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Προσδιορίστηκαν τέσσερα είδη: Candona neglecta, Darwinula stevensoni, Heterocypris spp. και Limnocythere inopinata. Η μελέτη των οστρακωδών παρείχε πληροφορίες για τις παλαιοοικολογικές / παλαιοπεριβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την απόθεση των ιζημάτων.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Doani, S., Albanakis, K., Koukousioura, O., & Koliadimou, K. (2016). SEDIMENTOLOGICAL AND PALAEOENVIRONMENTAL CHARACTER OF LAKE KORONIA SEDIMENTS. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 50(1), 295–304. https://doi.org/10.12681/bgsg.11730
- Ενότητα
- Θαλάσσια Γεωλογία και Ωκεανογραφία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.