DIONYSOS SATELLITE OBSERVATORY AND HIGHER GEODESY LABORATORY: HISTORY AND PERSPECTIVES
Περίληψη
Το Κέντρο Δορυφόρων Διονύσου και το Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας λειτουργούν από τη δεκαετία του ‘60 και ο κύριος σκοπός τους είναι να καλύπτουν ντις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες, όπως αυτές καθορίζονται σε συνάρτηση με την εξέλιξη της τεχνολογίας για τη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού νΜετσόβιου Πολυτεχνείου. Καλύπτουν όλα τα επιστημονικά πεδία που αφορούν τον νπροσδιορισμό του σχήματος και του μεγέθους της γης όπως και των μεταβολών τους. Ειδικεύονται σε όλες τις εφαρμογές της δορυφορικής γεωδαισίας (συστήματα αναφοράς, διερεύνηση τεκτονικής συμπεριφοράς, κλπ.), του γεωειδούς και της βαρύτητας.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Marinou, A., Anastasiou, D., Papanikolaou, X., Paradissis, D., & Zacharis, V. (2016). DIONYSOS SATELLITE OBSERVATORY AND HIGHER GEODESY LABORATORY: HISTORY AND PERSPECTIVES. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 50(2), 1091–1099. https://doi.org/10.12681/bgsg.11814
- Ενότητα
- Κλιματολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.