SIMILARITY RELATIONSHIPS AMONG GREEK MIDDLE MIOCENE TO EARLY - MIDDLE PLEISTOCENE MAMMAL ASSEMBLAGES
Περίληψη
To Ελληνικό αρχείο Τοπικών Πανιδικών Συνόλων (LFAs) θηλαστικών μελετάται και συγκρίνεται υπό όρους ιεραρχικής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας τον δείκτη ομοιότητας Jaccard και τη μέθοδο unweighted pair-group. Η ανεξάρτητη ανάλυση των πανίδων μικρών και μεγάλων θηλαστικών παρουσιάζει καλή χρονολογική ταξινόμηση των ελληνικών LFAs και εμφανίζει, και στις δύο περιπτώσεις, μία βασική ομαδοποίηση σε δύο υποσύνολα. Το παρατηρούμενο διάκενο ερμηνεύεται ως μια σημαντική ανανέωση των δύο πανιδικών συνόλων, η οποία, όμως, δεν εμφανίζεται συγχρόνως στις κοινότητες των μικρών και μεγάλων θηλαστικών. Μικρότερες ομαδοποιήσεις μεταξύ των μεγάλων θηλαστικών φαίνεται να ανταποκρίνονται σε γενικές κλιματικές τάσεις, ενώ το πανιδικό σύνολο των μικρών θηλαστικών εμφανίζεται να διάγει μακρύτερες περιόδους ταξινομικής σταθερότητας.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Kostopoulos, D. S., & Koufos, G. D. (2007). SIMILARITY RELATIONSHIPS AMONG GREEK MIDDLE MIOCENE TO EARLY - MIDDLE PLEISTOCENE MAMMAL ASSEMBLAGES. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 40(1), 134–141. https://doi.org/10.12681/bgsg.16498
- Ενότητα
- Παλαιοντολογία, Στρωματογραφία και Ιζηματολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.