Δημιουργία βάσης δεδομένων και χάρτη επικινδυνότητας διάβρωσης της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας χρησιμοποιώντας κανόνες ασαφούς λογικής σε περιβάλλον Γ.Σ.Π.

Περίληψη
Η λίμνη Τριχωνίδα, βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και καταλαμβάνει έκταση 96,17 Km2. Στην εργασία αυτή, αναπτύχθηκε μία βάση δεδομένων με γεωλογικά, γεωμορφολογικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής. Τα πεδία της βάσης δεδομένων, χρησιμοποιήθηκαν αφενός μεν για την παραγωγή έγχρωμων συνδυαστικών θεματικών χαρτών, αφετέρου δε ως μεταβλητές εισόδου στο μαθηματικό λογισμικό MathLab. Με το λογισμικό αυτό, έγινε η μετατροπή των πρωτογενών πεδίων σε ασαφή σύνολα και η παραγωγή των τιμών επικινδυνότητας στη διάβρωση για την κάθε υδρολογική λεκάνη. Η εργασία κατέληξε σε έναν θεματικό χάρτη των υδρογραφικών λεκανών, με την πληροφορία της επικινδυνότητας στη διάβρωση, καθώς επίσης και σε μία βάση δεδομένων με τα πρωτογενή και δευτερογενή γεωλογικά, γεωμορφολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα. Η γεωγραφική βάση δεδομένων που παρουσιάζεται, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο, για την επίλυση προβλημάτων επικινδυνότητας στη διάβρωση, όσο και για τη λήψη αποφάσεων σε περιφερειακή βάση.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
ΣΑΜΠΩ Β., ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΣ Θ., ΕΥΕΛΠΙΔΟΥ Ν., & ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. (2001). Δημιουργία βάσης δεδομένων και χάρτη επικινδυνότητας διάβρωσης της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας χρησιμοποιώντας κανόνες ασαφούς λογικής σε περιβάλλον Γ.Σ.Π. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 34(1), 443–450. https://doi.org/10.12681/bgsg.17048
- Ενότητα
- Νεοτεκτονική και Γεωμορφολογία

Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.