The Sappes gold project
Περίληψη
Η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. κατέχει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Ε5. Η εταιρία περιχάραξε δύο εκμεταλλεύσιμα μεταλλοφόρα σώματα, της Οχιάς και του Αγίου Δημητρίου. Οι δαπάνες για την έρευνα, την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και τον βασικό σχεδιασμό της εξόρυξης και κατεργασίας του μεταλλεύματος και της διαχείρισης των καταλοίπων ανήλθαν μέχρι σήμερα σε 6,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο επιθερμικός χρυσός συνδέεται κυρίως με θειούχα ορυκτά, όπως τον εναργίτη και γκολντφιελδίτη και τοπικά με τελουρίδιο του χρυσού (καλαβερίτη) ή ως ελεύθερος χρυσός εντός πυριτικού υλικού. Το 70% του παραγόμενου χρυσού θα είναι σε μορφή συμπυκνώματος χαλκού-χρυσού, ενώ το υπόλοιπο θα προέρχεται από βαρυτομετρικό διαχωρισμό (15%) και από την κυάνωση των καταλοίπων της επίπλευσης.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
SHAWH, A. J., & CONSTANTINIDES, D. C. (2001). The Sappes gold project. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 34(3), 1073–1080. https://doi.org/10.12681/bgsg.17155
- Ενότητα
- Ενεργειακές Πρώτες Ύλες και Γεωθερμία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.