Παγκόσμια γεωχημική χαρτογράφηση για τη διαχείριση του περιβάλλοντος στη νέα χιλιετία
Περίληψη
Είναι γνωστό άτι το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμε'νο τα τελευταία χρόνια στις πιθανές καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος με τοξικά χημικά στοιχεία. Η εφαρμοζόμενη μεθοδολογία για την εκτίμηση της έντασης και της χωρικής έκτασης αυτών των επικίνδυνων στοιχείων, καθώς και των επιπτώσεων τους, είναι η αναγνώριση των αλλαγών στα επίπεδα συγκέντρωσης τους στο επιφανειακό γήϊνο περιβάλλον, που είναι αντικείμενο μελέτης της εφαρμοσμένης γεωχημικής έρευνας. Συνεπώς, για να εξασφαλισθεί η ποιότητα ζωής στον πλανήτη μας, καθώς και η ισόρροπη ανάπτυξη στο μέλλον, απαιτείται η δημιουργία ενός υψηλής ποιότητας αρχείου πολυστοιχειακής γεωχημικής πληροφόρησης των επιφανειακών υλικών.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α. (2001). Παγκόσμια γεωχημική χαρτογράφηση για τη διαχείριση του περιβάλλοντος στη νέα χιλιετία. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 34(3), 1093–1100. https://doi.org/10.12681/bgsg.17165
- Ενότητα
- Γεωχημεία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.