Η δημιουργία και ανάπτυξη τραπεζών μεταπληροφοριών: το πρόγραμμα Euromarsin για τα δείγματα θαλάσσιων ιζημάτων
Περίληψη
Το πρόγραμμα EUMARSIN (1998-2000) είχε στόχο την δημιουργία μιας τράπεζας μεταπληροφοριών που θα περιέχει πληροφορίες για τα δείγματα θαλασσίων ιζημάτων που ε'χουν συλλεχθεί από τις ευρωπαϊκές θάλασσες. Η τράπεζα μεταπληροφοριών έχει καταχωρηθεί ως ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και σήμερα περιέχει πληροφορίες για πάνω από 180.000 σημεία δειγματοληψίας ιζημάτων. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες Υποθαλάσσιας Γεωλογίας των Γεωλογικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος MAST III. Τα στοιχεία της τράπεζας προήλθαν από περισσότερα από 110 Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Ιδρύματα που ασχολούνται με την θαλάσσια έρευνα.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
ΠΕΡΙΣΟΡΑΤΗΣ Κ., ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΖΗΜΙΑΝΙΤΗΣ Ε., & ΖΑΧΑΡΑΚΗ Π. (2018). Η δημιουργία και ανάπτυξη τραπεζών μεταπληροφοριών: το πρόγραμμα Euromarsin για τα δείγματα θαλάσσιων ιζημάτων. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 34(2), 725–729. https://doi.org/10.12681/bgsg.17349
- Ενότητα
- Ιζηματολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.