Συμβολή της ακτινοβολίας γ στον εντοπισμό αποθεματικού δυναμικού Ti, σπάνιων γαιών Th, U, Au παράκτιας ζώνης Νέας Περά- μου - Λουτρών Ελευθέρων, Ν. Καβάλας
Περίληψη
Η μελέτη της ακτινοβολίας γ επέτρεψε να χαρτογραφήσουμε ανώμαλες ραδιομετρικά περιοχές και να αποκτήσουμε έναν σημαντικό ιχνοθέτη, που καθορίζει τη γεωχημεία του ουρανίου, θορίου, τιτανίου, σπανίων γαιών και χρυσού, τόσο στη σημερινή παράκτια ζώνη Ν. Περάμου - Λ. Ελευθερών, όσο και στην υποθαλάσσια.
Ο εμπλουτισμός των άμμων με ίχνη ουρανίου υφίσταται ως αποτέλεσμα ισχυρής δράσης σύγχρονης και κυρίως παλαιότερης κυματογής, αναμένεται δε, μέγιστος εμπλουτισμός επουσιωδών ορυκτών U, Th, Σ.Γ. και Au, στις κοιλότητες του υποβάθρου (bed - rock).
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ Φ., ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ. Ε., & ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α. (2001). Συμβολή της ακτινοβολίας γ στον εντοπισμό αποθεματικού δυναμικού Ti, σπάνιων γαιών Th, U, Au παράκτιας ζώνης Νέας Περά- μου - Λουτρών Ελευθέρων, Ν. Καβάλας. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 34(3), 1023–1029. https://doi.org/10.12681/bgsg.17707
- Ενότητα
- Ενεργειακές Πρώτες Ύλες και Γεωθερμία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.