ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΣΗΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ


Πρακτικά του Μαθητικού Συνεδρίου ΙΔΕΑ που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή. Στόχος του συνεδρίου ήταν να προσομοιώσει ένα επιστημονικό συνέδριο, να ενθαρρύνει τους μαθητές στην επιστημονική έρευνα, στη συγγραφή και στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους, με προφορικές εισηγήσεις ή αναρτημένες παρουσιάσεις, τις οποίες εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των καθηγητών τους.
Δημοσιευμένα: Mar 31, 2023
Αντώνης Μυλωνάς
Βασίλης Μπεκίρης
Ηρακλής Νιφόρας
Μιχάλης Μουστάκας
Αλέξης Παπακωνσταντίνου
Περίληψη

Στις 20 Ιουλίου 1969, το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού στάθηκε μπροστά στους ελάχιστους για εκείνη την εποχή τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσει τον άνθρωπο να πατά στη Σελήνη για πρώτη φορά. Το ταξίδι αυτό, όπως και όλες οι διαστημικές αποστολές, θα ήταν αδύνατο χωρίς μια «μηχανή» που να μπορεί να «σπρώχνει» οχήματα στο κενό, μια μηχανή χωρίς ρόδες, χωρίς φτερά, χωρίς προπέλα. Η μηχανή αυτή ήταν ο πύραυλος.

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Greece
Λήψεις
Τα δεδομένα λήψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
Αναφορές
Φυσική Β΄ και Γ΄ Γενικού Λυκείου, εκδόσεις ΙΤΥΕ (2021).
Η Αρχή της Κίνησης των Πυραύλων, ανακτήθηκε από το Διαδίκτυο (http://physiclessons.blogspot.com/ 2012/11/blog-post_7.html)
Θεοδοσίου, Σ., Δανέζης Μ., Το Χρονικό της Πυραυλικής. Το Σύμπαν που αγάπησα, Δίαυλος (1999).
Κατρής, Κ., Εφαρμογή Ακροφυσίων σε Πυραυλικά Προωστικά Συστήματα. Διπλωματική Εργασία, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2020).
Τσάμπας Ι., Ανάλυση Πυραυλικών Συστημάτων. Διπλωματική Εργασία, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2021)