ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ


Опубликован: Jul 23, 2020
Ιωάννης Βουρλιώτης
Παναγιώτης Ευσταθίου
Εύα Αλεξανδρή
Θεόδωρος Αγγελόπουλος
Δρ. Μαρία Γιαλλούση
Аннотация

Το αντικείμενο της εργασίας είναι το “πόσιμο νερό”, με πληροφορίες για τη σημασία που έχει στη ζωή μας, τη ρύπανση που δέχεται ή προκαλεί κατά τη διάθεσή του ως εμφιαλωμένο καθώς και στοιχεία για την ποιότητά τους, μέσω χημικών αναλύσεων.
Η εργασία εστιάζεται στη σύγκριση και αξιολόγηση του πόσιμου νερού, που διατίθεται από το δημόσιο δίκτυο στην Αττική σε σχέση με το νερό, που διατίθεται ως εμφιαλωμένο και στοχεύει στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων της σύγκρισης και την ενημέρωση των καταναλωτών, με στόχο την ορθή χρήση του πόσιμου νερού, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Στην εργασία περιλαμβάνεται ενδεικτική κοινωνική έρευνα, που δείχνει την τάση των επιλογών των καταναλωτών, σχετικά με την κατανάλωση πόσιμου νερού.


Article Details
  • Раздел
  • Greece
Скачивания
Данные скачивания пока недоступны.
Библиографические ссылки
ΦΕΚ3282Β19.09.2017¨ Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της 3ης Νοεμβρίου 1998 όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/1787 (L260,7.10.2015).
Αβραμιώτης Σ., Αγγελόπουλος Β., Καπελώνης Γ., Σινιγάλιας Π., Σπαντίδης Δ., Τρικαλίτη Α., & Φίλος Γ. (2013). ΧΗΜΕΙΑ Β Γυμνασίου.
Αλάμπεη, Α., Βαζαίου, Στ., Μαλωτίδη, Β., & Μπουλουξή, Αρ.(2003). Εκπαιδευτικό Υλικό για την ενίσχυση της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και την προώθηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Μιχαήλ Σκούλλος, Αθήνα.
Λάγουρη, Μ., Χατζάτογλου, Αμ., Μαρούλης Aπ., & Χατζηαντωνίου Κων. (2012). Το νερό: ένα υπερπολύτιμο αγαθό που κινδυνεύει. Η πράσινη Χημεία στην προστασία του νερού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Χημείας.
Φουντουκίδης, Ευάγγελος (2016). Περιβαλλοντική Χημεία, Ενότητα 5: Σκληρότητα Νερού, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΣΠΑ 2007-2013.
Βαλαβανίδης, Α. (2016). Πόσιμο Νερό ή Εμφιαλωμένο Νερό στην Αθήνα . Ποιό είναι καλύτερο και πιο υγιεινό; Τμήμα Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα.
HELMERA, (2013). Μαθαίνω, Δημιουργώ και Αναλαμβάνω δράσεις για το Περιβάλλον, Εθελοντικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, «Παιδική HELMERA».
Φαφούτη Λαλίνα (2013). Μεσόγειος, θάλασσα από πλαστικό. Το ΒΗΜΑ science, 15.12.2013.
ΕΥΔΑΠ, (2015). Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης & Παραγωγής Έργων, Δ/νση Ποιότητας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), Υπηρεσία Ποιότητας Νερού (Υ.Π.Ν
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:31998L0083 «Ποιότητα του πόσιμου νερού στην ΕΕ, Δημόσια διαβούλευση — Ερωτηματολόγιο Ποιότητα του πόσιμου νερού στην ΕΕ.
http://www.eyath.gr/, «Σκληρότητα νερού».