Βιωματικές μαρτυρίες από το αλβανικό μέτωπο του 1940 και της γερμανικής κατοχής στην περιοχή της Λάκκας Λελόβου
Résumé
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να καταγραφεί η ιστορία του τόπου
καταγωγής μου, το Θεσπρωτικό Πρεβέζης, την περίοδο του 1940-1944, με
αρωγό της προσπάθειάς μου αυτής την προφορική ιστορία. Κατάγομαι από
ένα μέρος με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, από τη «Μικρή Λάκκα Σουλίου»
ή αλλιώς «Λάκκα Λελόβου». Η Μικρή Λάκκα Σουλίου αποτελείται από ένα σύμπλεγμα χωριών (Κρανιά, Τύρια, Ριζοβούνι, Γαλατά, Ζερβό, Παπαδάτες, Μελιανά, Άσσος, Νικολίτσι, Ελιά, Πλατάνια, Ρωμιά) με κεφαλοχώρι το Θεσπρωτικό (με την παλιά ονομασία Λέλοβα). Η έρευνα περιέχει δεκαέξι προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν πέμειναν τα σκληρά χρόνια της Κατοχής.
Article Details
- Comment citer
-
Δήμα Α.-Ι. Δ. (2017). Βιωματικές μαρτυρίες από το αλβανικό μέτωπο του 1940 και της γερμανικής κατοχής στην περιοχή της Λάκκας Λελόβου. Πρεβεζάνικα Χρονικά, (53-54), 261–282. https://doi.org/10.12681/prch.28288
- Rubrique
- Κύρια άρθρα
Ce travail est disponible sous la licence Creative Commons Attribution 4.0 International .
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).