Το χαμάμ του Αλή πασά στην Πρέβεζα
Résumé
Η έρευνα της ιστορίας και η μελέτη της αρχιτεκτονικής του οθωμανικού λουτρού του Αλή πασά στην Πρέβεζα αποτέλεσε μέρος της «Μελέτης Ανακαίνισης-Βελτίωσης του κτιρίου των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Πρέβεζας» που διεξήχθη το 2015 από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Βασιλικής Σαρρή. Στο πλαίσιο της μελέτης κρίθηκε αναγκαία η σύνταξη ειδικής συμπληρωματικής μελέτης αποκατάστασης για τον οθωμανικό πυρήνα, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στις εγκαταστάσεις των
Ιαματικών Λουτρών.
Το αντικείμενο της μελέτης, ο οθωμανικός πυρήνας αναφερόμενο ως το
χαμάμ του Αλή πασά των Ιωαννίνων, αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα οθωμα-
νικής αρχιτεκτονικής, η ίδρυση και η λειτουργία του οποίου είναι απόλυτα
συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης της Πρέβεζας.
Article Details
- Comment citer
-
Σαρρή Β. Π., & Σαρρή Ε. Π. (2017). Το χαμάμ του Αλή πασά στην Πρέβεζα. Πρεβεζάνικα Χρονικά, (53-54), 303–330. https://doi.org/10.12681/prch.28291
- Rubrique
- Κύρια άρθρα
Ce travail est disponible sous la licence Creative Commons Attribution 4.0 International .
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).