Εκπαιδευτικό Ντοκιμαντέρ "Achaia Clauss, το Οινόκαστρο της Μαυροδάφνης"
Abstract
Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι η διερεύνηση της εκπαιδευτικής ταινίας με τίτλο: «Achaia Clauss, το Οινόκαστρο της Μαυροδάφνης», η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Εκπαίδευση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών». Κύριος στόχος της εκπαιδευτικής ταινίας είναι να εμβαθύνουμε στα ιστορικά σημεία και γεγονότα του Οινοκάστρου της Achaia Clauss, αφήνοντας πίσω τα πολυσυζητημένα θέματα για το κομμάτι της οινοποίησης, της εμφιάλωσης και της γενικότερης παραγωγής του κρασιού. Η ταινία συνοδεύεται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που την πλαισιώνουν και θέτουν το παιδαγωγικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, καθώς και η διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας του ιστορικού ντοκιμαντέρ. Για τη συγκεκριμένη ταινία θα αναφερθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε, το αντίστοιχο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, οι ειδικές μαρτυρίες των συμμετεχόντων, ο χρόνος και οι δυσκολίες κατά την παραγωγή της ταινίας. Συμπερασματικά, οι θεατές μέσα από την προβολή της ταινίας και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα μάθουν την ιστορία της πρώτης ελληνικής οινοποιίας, θα γνωρίσουν σχετικά παλαιά επαγγέλματα (π.χ. του βαρελοποιού), θα εμβαθύνουν σε σημαντικά γεγονότα γύρω από τη μαυροδάφνη και θα συνδέσουν το κρασί με την αρχαία ελληνική μυθολογία.
Article Details
- Zitationsvorschlag
-
Γαλανοπούλου Φ., Κόττα Ε., & Σοφός Α. (2022). Εκπαιδευτικό Ντοκιμαντέρ "Achaia Clauss, το Οινόκαστρο της Μαυροδάφνης". Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC], 3(1). https://doi.org/10.12681/afiinmec.28893
- Ausgabe
- Bd. 3 Nr. 1 (2022): AFIMEC
- Rubrik
- Articles
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.