Εφαρμογές προσχολικής ηλικίας για συσκευές με οθόνες αφής


Στυλιανός Σκουρλής
Résumé

Στην παρούσα μελέτη γίνεται αναφορά σε εφαρμογές προσχολικής ηλικίας σε συσκευές με οθόνες αφής και παρουσιάζονται βραχυχρόνια και μακροχρόνια αποτελέσματα. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στο λειτουργικό android το οποίο  έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια αλλά επίσης διότι το κόστος παραγωγής εφαρμογών αλλά και απόκτησης συσκευής που να το υποστηρίζει, παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Λόγω της λειτουργικότητας και της αμεσότητας του λειτουργικού δημιουργήθηκαν εφαρμογές οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και κάνουν χρήση τις ιδιότητες των οθονών αφής και όχι μόνο. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε ειδικούς και παιδιά καθώς και οι βελτιώσεις που έγιναν στις εφαρμογές. Επίσης γίνεται λόγος για τις ιδιότητες που θα έπρεπε να έχουν οι εφαρμογές που προορίζονται για παιδιά και εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες των οθονών αφής.

Article Details
  • Rubrique
  • Εφαρμοσμένο μέρος (Practice)
Téléchargements
Les données relatives au téléchargement ne sont pas encore disponibles.
Biographie de l'auteur
Στυλιανός Σκουρλής, Department of graphic design and visual communication
Director of Department of graphic design of publications of HOCRED
Références
James Rogerson (August 13, 2012), Best phone screen: display tech explained, Retreived from http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/best-phone-screen-display-tech-explained-951855 [last accesed 12/3/2021]
Luke Wroblewski (April 20, 2010), Touch Gesture Reference Guide, retrieved from http://www.lukew.com/ff/entry.asp?1071 [last accesed 12/3/2021]
Ντολιοπούλου Έλση, “Σύγχρονες Τάσεις της Προσχολικής Αγωγής”, Εκδ. Τυπωθήτω, Αθήνα 1999.
Μαρία Καραβελάκη, Ειρήνη Κέφη, «Μαθαίνουμε ……. παίζοντας με Η/Υ: σχεδιαστικές αρχές και τρόποι αξιοποίησης εκπαιδευτικού λογισμικού στη βασική εκπαίδευση.», Δ.Α.
Μαρίνα Μπέση, «Αντιλήψεις νηπιαγωγών για την χρήση του Η /Υ ως εργαλείου ενίσχυσης της μάθησης στο νηπιαγωγείο», Φλώρινα 2012.
Μαρίνα Μπέση, «Αντιλήψεις νηπιαγωγών για την χρήση του Η /Υ ως εργαλείου ενίσχυσης της μάθησης στο νηπιαγωγείο», Φλώρινα 2012.
Μαρκουλάκη Μαρία, Πτυχιακή εργασία, «Ο υπολογιστής ως εργαλείο ενίσχυσης της μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.», Κρήτη 2011.
« ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», Πάτρα 2003.
Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» , Νηπιαγωγείο «Le Petit La Salle» , ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ