From Allies to Adversaries: The potential impacts of the Russian-Ukrainian crisis on Russian-Indian relations

Περίληψη
Η παρούσα μελέτη παρουσιάζει την επίδραση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας, βρίσκοντας ότι και οι δύο χώρες παραμένουν αφοσιωμένες στη διατήρηση καλών σχέσεων παρά τις προκλήσεις που προκαλεί η σύγκρουση και οι οικονομικές κυρώσεις. Το άρθρο εξετάζει αρκετά σενάρια για το μέλλον των ρωσο-ινδικών σχέσεων και καταλήγει στο ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα διατηρηθούν θετικές και παραγωγικές οι σχέσεις των δύο χωρών. Η μελέτη, επίσης, υπογραμμίζει τη σημασία της συνέχισης της έρευνας της σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας και προτείνει ορισμένα πεδία για μελλοντική διερεύνηση.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Saaida, M. B. E. (2024). From Allies to Adversaries: The potential impacts of the Russian-Ukrainian crisis on Russian-Indian relations. Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, 162, 89–113. https://doi.org/10.12681/grsr.36713
- Τεύχος
- 2024: 162
- Ενότητα
- Άρθρα

Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύει, να αναπαραγάγει, να παρουσιάζει στο κοινό, να διανέμει και χρησιμοποιεί άρθρα που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών σε οποιοδήποτε μέσο και μορφή είτε μεμονωμένα είτε ως μέρη συλλογικών έργων, για όλο τον χρόνο διάρκειας προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και για όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτό περιλαμβάνει ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά το δικαίωμα δημοσίευσης των άρθρων σε τεύχη της Επιθεώρησης Κοινωνικών Ερευνών, αναπαραγωγής και διανομής μεμονωμένων αντιγράφων των άρθρων, αναπαραγωγής ολόκληρων των άρθρων σε άλλη έκδοση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, καθώς και αναπαραγωγής και διανομής των άρθρων ή περίληψης αυτών με χρήση πληροφορικού συστήματος αποθετηρίου.