Seismic hazard assessment in the Northern Aegean Sea (Greece) through discrete Semi-Markov modeling.
Περίληψη
Οι ημι-Μαρκοβιανές αλυσίδες χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της σεισμικότητας στο Βόρειο Αιγαίο. Η βασική τους διαφορά από τις Μαρκοβιανές αλυσίδες είναι ότι επιτρέπουν μια οποιαδήποτε αυθαίρετη κατανομή για τους χρόνους παραμονής (χρόνοι μεταξύ διαδοχικών σεισμών). Υποθέτουμε ότι η χρονοσειρά των σεισμών που έχουν γίνει στο Βόρειο Αιγαίο αποτελεί μια διακριτή ημι-Μαρκοβιανή αλυσίδα. Θεωρείται ότι οι χρόνοι παραμονής ακολουθούν γεωμετρικές ή διακριτές κατανομές Weibull. Πρώτα ταξινομήθηκαν τα δεδομένα σε δυο κατηγορίες, όπου κατάσταση 1: Μέγεθος 6.5 -7 και κατάσταση 2 Μέγεθος>7, και στη συνέχεια σε τρεις κατηγορίες, όπου κατάσταση 1: μέγεθος 6.5 -6.7, κατάσταση 2 : Μέγεθος 6.8 -7.1 και κατάσταση 3 : Μέγεθος 7.2 -7.4 . Εκτιμήθηκαν οι παράμετροι των συναρτήσεων πιθανότητας των χρόνων παραμονής και υπολογίστηκαν οι πίνακες πυρήνες της ημι-Μαρκοβιανής αλυσίδας για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις. Έγινε σύγκριση των πινάκων πυρήνων και προέκυψαν συμπεράσματα για τη μελλοντική σεισμική επικινδυνότητα στην υπό μελέτη περιοχή.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Pertsinidou, C. E., Tsaklidis, G., & Papadimitriou, E. (2013). Seismic hazard assessment in the Northern Aegean Sea (Greece) through discrete Semi-Markov modeling. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 47(3), 1417–1428. https://doi.org/10.12681/bgsg.10963
- Ενότητα
- Φυσικές Καταστροφές
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.