Relationship between phosphates mineralogy and mineral processing - The case of Greece
Περίληψη
Ο φωσφόρος είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη ζωή και την ανάπτυξη των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων; Η απουσία ή η εξάντλησή του από το έδαφος καθιστά αναγκαία την προσθήκη του σε μορφή λιπάσματος; Η μοναδική ρεαλιστική πηγή του στοιχειακού φωσφόρου και των αντιστοίχων λιπασμάτων σε εμπορική κλίμακα είναι τα φωσφορικά κοιτάσματα; Η σημασία αυτών γίνεται μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπ’ όψη ότι ο φωσφόρος δεν μπορεί να ανακτηθεί από διεργασίες ανακύκλωσης και ότι δεν υπάρχει υποκατάστατό του στη γεωργία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα φωσφορικά κοιτάσματα πρέπει να υποστούν εμπλουτισμό προκειμένου να ικανοποιήσουν τις εμπορικές προδιαγραφές. Στην παρούσα εργασία, παρουσιάζονται οι διάφορες μορφές των φωσφορικών κοιτασμάτων, τα ορυκτά που συμμετέχουν σε κάθε περίπτωση και η επίδραση της ορυκτολσγικής σύστασης των κοιτασμάτων στην μέθοδο εμπλουτισμού. Τέλος, παρουσιάζονται λεπτομέρειες σχετικά με τα ελληνικά φωσφορικά κοιτάσματα, την ορυκτολογία τους και την δυνατότητα εμπλουτισμού τους.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Anastassakis, G. (2013). Relationship between phosphates mineralogy and mineral processing - The case of Greece. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 47(4), 1609–1617. https://doi.org/10.12681/bgsg.10999
- Ενότητα
- Κοιτασματολογία, Μεταλλευτική Τεχνολογία και Οικονομική Γεωλογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.