SPATIAL SUSCEPTIBILITY OF ARCHAEOLOGICAL SITES TO EARTHQUAKE ENVIRONMENTAL EFFECTS (EEES)
Περίληψη
Η εργασία εξετάζει μια ημι-ποσοτική μέθοδο για την εκτίμηση της χωρικής επιδεκτικότητας αρχαιολογικών θέσεων στις δευτερογενείς Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις Σεισμών (EEEs) της ρευστοποίησης εδάφους, των κατολισθήσεων και των τσουνάμι. Η μέθοδος εφαρμόσθηκε σε 16 αρχαιολογικές θέσεις και επέτρεψε την αναγνώριση της επιδεκτικότητας τους σε ΕΕΕs και την ιεράρχηση τους σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο μέσω του δείκτη Χωρικής Επιδεκτικότητας (SSi). Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της επιδεκτικότητας της πλειοψηφίας των θέσεων σε τουλάχιστον μία Περιβαλλοντική Επίπτωση Σεισμών αναδεικνύοντας την συμβολή των EEEs στην σεισμική τρωτότητα των αρχαιολογικών θέσεων και την αναγκαιότητα της ένταξης παραμέτρων χωρικής επιδεκτικότητας στις μελέτες εκτίμησης σεισμικής τρωτότητας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Minos-Minopoulos, D., Dominey-Howes, D., & Pavlopoulos, K. (2016). SPATIAL SUSCEPTIBILITY OF ARCHAEOLOGICAL SITES TO EARTHQUAKE ENVIRONMENTAL EFFECTS (EEES). Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 50(1), 511–520. https://doi.org/10.12681/bgsg.11752
- Ενότητα
- Γεωφυσική και Σεισμολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.