Quantitative evaluation of the seismicity in seismogenic sources of the Circum Pacific Rim
Περίληψη
Η σεισμικότητα των σεισμογενών πηγών στις οποίες έχουν χωριστεί η κεντρική και νότια Αμερική, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες, μελετάται στην εργασία αυτή από ποσοτική άποψη. Σαν μέτρο σεισμικότητας θεωρήθηκε η μέση περίοδος επανάληψης, Τ , των σεισμών. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δύο: η μέθοδος της μέσης τιμής και η μέθοδος της πρώτης ασύμπτωτης κατανομής των ακραίων τιμών. Εξετάστηκαν τόσο επιφανειακοί όσο και σεισμοί ενδιαμέσου βάθους των σεισμογενών πηγών. Οι γνωστές παράμετροι a και b της σχέσης της συχνότητας κατανομής των σεισμών υπολογίστηκαν για κάθε σεισμογενή πηγή. Βρέθηκε ότι οι τιμές της μέσης περιόδου επανάληψης σχηματίζουν μεγάλες ζώνες από επικρατούσες τιμές στην κεντρική και νότια Αμερική, ενώ αντίθετα κάτι ανάλογο δεν εμφανίζεται στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν και στις Φιλιππίνες, που πιθανότατα οφείλεται στην διαφορετική τεκτονική συμπεριφορά τους (Tsapanos, 1990).
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
KORAVOS, G. C., TSAPANOS, T. M., HATZIDIMITRIOU, P. M., & PAPAIOANNOU, C. A. (2001). Quantitative evaluation of the seismicity in seismogenic sources of the Circum Pacific Rim. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 34(4), 1507–1513. https://doi.org/10.12681/bgsg.17256
- Ενότητα
- Σεισμολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.