Στοιχεία για τη διατροφή και τα προϊόντα της στρουθοκαμήλου
Περίληψη
Η εκτροφή της στρουθοκαμήλου άρχισε πριν από 150 έτη στη Ν. Αφρική και σήμερα επεκτάθηκε σε αρκετές χώρες της Γης. Η στρουθοκάμηλος, αν και είναι πτηνό, δεν μπορεί να πετάξει, αλλά τρέχει με ταχύτητα περίπου60 km/h. Οι ενήλικες έχουν σωματικό βάρος μεγαλύτερο από 130 kg και το ύψος τους φθάνει μέχρι 2,7 m. Το πεπτικό σύστημα της στρουθοκαμήλου διαφέρει από εκείνο των άλλων πτηνών, γιατί η πέψη της τροφής στο παχύ έντερο (ελικοειδές κτλ) γίνεται κατά τρόπο ανάλογο με εκείνον που συμβαίνει στη μεγάλη κοιλία των μηρυκαστικών, με αποτέλεσμα να αξιοποιεί πολύ καλά και κυτταρινοΰχες ζωοτροφές.Το κρέας της στρουθοκαμήλου είναι περιζήτητο, έχει ερυθρό χρώμα και χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χολοστερόλη. Τα αυγά της στρουθοκαμήλου, εκτός από την αναπαραγωγή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διατροφή του ανθρώπου. Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν το δέρμα της στρουθοκαμήλου, για την κατασκευή δερμάτινων ειδών πολυτελείας, τα φτερά και το λίπος της.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
CHRISTAKI (Ε. ΧΡΗΣΤΑΚΗ) E. (2018). Στοιχεία για τη διατροφή και τα προϊόντα της στρουθοκαμήλου. Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, 52(1), 18–22. https://doi.org/10.12681/jhvms.15402
- Τεύχος
- Τόμ. 52 Αρ. 1 (2001)
- Ενότητα
- Review Articles
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης.
Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Οι συγγραφείς μπορούν να καταθέσουν το άρθρο σε ιδρυματικό ή άλλο αποθετήριο ή/και να το δημοσιεύσουν σε άλλη έκδοση, με υποχρεωτική την αναφορά πρώτης δημοσίευσης στο J Hellenic Vet Med Soc
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να καταθέσουν σε αποθετήριο ή να δημοσιεύσουν την εργασία τους στο διαδίκτυο πριν ή κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησής της.