Aeromonas hydrophìla - Ένας παθογόνος μικροοργανισμός του ανθρώπου
Περίληψη
Η Aeromonas hydrophìla είναι παθογόνος μικροοργανισμός για τον άνθρωπο και ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρεντερίτιδων, μόλυνση τραυμάτων και σηψαιμία. Επίσης είναι παθογόνος μικροοργανισμός για τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ερπετά. HA hydrophìla έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε τρόφιμα που συντηρήθηκαν στην ψύξη και έχει απομονωθεί από το περιβάλλον, το χλωριωμένο και μη πόσιμο νερό, τα έτοιμα φαγητά, το κρέας των θηλαστικών, το κρέας των πουλερικών, τα αλιεύματα, το παστεριωμένο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και από τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Η εργασία αυτή είναι μια βιβλιογραφική ανασκόπηση της οικολογίας του μικροοργανισμού, των μεθόδων απομόνωσης και ταυτοποίησης του, της παθογόνου δράσης, της επιδημιολογίας καθώς και της θεραπευτικής αγωγής που εφαρμόζεται στον άνθρωπο.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
ABRAHIM (Α. ΑΜΠΡΑΧΙΜ) A., & PAPANOTAS (Κ. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ) K. (2018). Aeromonas hydrophìla - Ένας παθογόνος μικροοργανισμός του ανθρώπου. Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, 50(2), 91–99. https://doi.org/10.12681/jhvms.15701
- Τεύχος
- Τόμ. 50 Αρ. 2 (1999)
- Ενότητα
- Review Articles
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης.
Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Οι συγγραφείς μπορούν να καταθέσουν το άρθρο σε ιδρυματικό ή άλλο αποθετήριο ή/και να το δημοσιεύσουν σε άλλη έκδοση, με υποχρεωτική την αναφορά πρώτης δημοσίευσης στο J Hellenic Vet Med Soc
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να καταθέσουν σε αποθετήριο ή να δημοσιεύσουν την εργασία τους στο διαδίκτυο πριν ή κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησής της.