Βακτηρίολογικός έλεγχος έγκυτιωμένου τετηγμένου ή άνακατειργασμένου τυρού


Δημοσιευμένα: Dec 2, 2019
Α. ΚΑΡΔΟΥΛΗΣ
Κ. ΣΚΟΥΝΤΖΟΣ
Π. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ
Περίληψη

Δεν διατίθεται περίληψη.

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Άρθρα
Λήψεις
Τα δεδομένα λήψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
Αναφορές
ANGELOTTI, R., HALL, H.E., FOSTER, M.J., LEWIS, K.H. (1962), Quantitation of Clostridium perfringens in foods. Appi. Microbiol. 10:193.
AOAC (1970): Official methods of analysis: Ed. AOAC, Washington, p. 839.
APHA (1946): Standard methods for the examination of Water and sewage. Ed. APHA, New York.
APHA (1948): Standard methods for the examination of dairy products. Ed. APHA, New York.
APHA (1950): Diagnostic procedures and reagents. Ed. APHA, New York
A Σ (1972): Τεχνικού προδιαγραφαί έγκυτιωμένου τυρού, α. α. 33-20-48Γ/ 4-4-1972.
BAER E.F., GILDEN Μ.Μ., WIENKE CL., MELLITZ Μ.Β. (1971): Comparative efficiency of two enrichment and four plating media for isolation of stafylococcus aureus. J. of the AOAC 34:736.
B Δ 2/16-5-1959 (ΦΕΚ 89/1959, τ. Α'): «Περί κτηνιατρικού υγειονομικού ελέγχου του γάλακτος)).
BAIRD PARKER A.C. (1962): An improved diagnostic and selective
medium for isolation coagulase positive staphylococci. J. Appi. Bact. 25:12.
BAIRD PARKER A.C. (1962a): The performance of an egg yolk-Tellurite medium in practical use. J. Appi. Bact. 25:441.
BAIRD PARKER A.C. (1963): A classification of micrococci and staphylococci based on physiological and biochemical tests. J. Gen. Microbiol. 30:409.
BAIRD PARKER A.C., DAVENPORT E. (1965): The effect of recovery medium on the isolation of staphylococcus aureus after heat treatment and after storage of frozen or dried cells. J. Appi. Bact. 28:390.
BUTTIAUX R., BEERENS H., TACQUET A. (1966): Manuel de techniques bactériologiques. Ed. Flammarion, Paris.
CATSARAS M., SEYVANE R., SERY C. (1972): Salmonella dans les boucheries. Considérartions techniques. Bull. Acad. Vét. 148:379.
CERBA (1967): Les salmonella des produits alimentaires. Institut Pasteur de Lille. Cours.
CERBA (1967a): Analyse microbiologique des fromages Institut Pasteur Îe Lille. Cours.
DIXON J.M.S. (1961): Rapid isolation of salmonella from feces. J. Clin. Path., 14:397.
ΔΥΑ 2262/1960 (ΦΕΚ 155/60, τ. Β'): «Περί υγιεινής του γάλακτος και των προϊόντων αύτοϋ.
'Εγκύκλιος 10/1971: Κώδιξ Τροφίμων, Ποτών και αντικειμένων κοινής χρήσεως, άρθρα 79 - 87.
EDEL W., KAMPELMACHER E.H. (1968): Comparative studies or salmonella in eight European Laboratories. Bull. OMS 39:487.
FOSTER E.W., NELSON F.E., SPECK M.L., DOETSCH R.N., OLSOIS J.C. (1957): Dairy microbiology. Ed. Hall, Inc. New Jersey, p. 406.
GALTON M.M., BORRING J.R., MARTIN W.T. (1964): Salmonella« in foods. U. S. Deprt., H.E.W. Communicable DiseaseCenter, Atlanta, Ga
ΖΥΓΟΥΡΗΣ N. (1952): Ή βιομηχανία του γάλακτος. Έκδοσις Πετσαλή-Βαλλιανάτου, 'Αθήναι, σελ. 573.
HARVEY R.W.S., SCOTT - THOMSON (1953): Optimum temperatures of incubation for isolation of salmonellae. Mth Bull. Minist. Health Lab. 12:149.
ΚΑΡΔΟΥΑΗΣ A. (1967): Δειγματοληψίαι και έλεγχος των έγκυτιωμένων τροφίμων. Έπιθ. "Οπλων και Σωμάτων: 7 - 9:67.
LECLERC Η., CATSARAS Μ., ΜΙΖΟΝ F. (1970): Sur l'isolement des salmonella dans les milieux fortement pollués. Etudes préliminaires sui les eaux contaminées expérimentalement. Ann. Inst. Pasteur Lille 21:263
LECOQ R. (1965): Manuel d'analyses alimentaires, vol. II, p. 1017. Ed Doin, Paris.
LEIFSEN E. (1936): A new selective enrichment media for the isolatior of typhoid and paratyphoid bacilli. Amer. J. Hyg. 24:423.
MONTFORD J., THATCHER F.S. (1961): Comparison of four methods of isolating salmonellae from foods and elaboration of a preferred procedure. J. Food. Sci 26:510.
MOSSEL D.A.A., BECHET J., LABION R. (1962): La prevention des infections et des toxi-infections alimentaires. Ed. CEPIA, Bruxelles.
NORTH W. R., BARTRAM M. T. (1953): The efficiency of selenite broth of different compositions in the isolation of salmonella. Appi. Microbiol, 1:130.
ΝΤΡΙΝΙΑΣ Γ., ΑΣΙΚΗΣ I. (1971): Τετηγμένοι τυροί. Περίπτωσις «αμμώδους υφής)) έρευνηθεϊσα δια της χρωματογραφίας. Έλλην. Κτην. 14:272.
OLIVIER H.R. (1963): Traité de biologie appliquée, tome Iï, p. 322. Ed. Maloine, Paris.
OMS (1958): L'hygiène des viandes. Ed. OMS, Genève, p. 503.
OMS (1966): Hygiène du lait. Ed. OMS, Genève, p. 485.
ΠΑΝΕΤΣΟΣ Α. (1967): Υγιεινή τροφίμων ζωικής προελεύσεως, τόμ. Β', εκδοσις 3η, σελ. 761, Θεσσαλονίκη.
ΠΑΝΕΤΣΟΣ Α. (1969): Γαλακτοκομία. Θεσσαλονίκη, σελ. 311.
SCHULTZ Μ.Ε. (1965): Das grosse molkerei - Lexikon, vol. Π, M - Ζ - P. 1014.
ΣΚΟΥΝΤΖΟΣ Κ., ΓΙΩΤΗΣ Α. (1974): Τεχνικαί βακτηριολογικων εξετάσεων τροφίμων - ποτών. Μελέτη υποβληθείσα δια του υπ' αριθμ. 040 / 4/453/27-2-1974 εγγράφου του ΚΑΕ εις ΔΥΓ/ΑΣ.
SMITH Β.Α., BAIRD PARKER A.C. (1964): The use of sulphamezathine for inhibiting proteus Supp. on Baird Parker's medium for staphylococcus aureus. J. Appi. Bact. 27:78.
TARDIO J.L., BAER E.F. (1971): Comparative efficiency of two methods and two plating media for isolation of staphylococcus aureus from foods. J. of the AOAC 54:728.
TRICHOPOULOS D., DASKALOPOULOS G., KALAPOTHAKI V., KALANDIDI Α., VASSILIADIS P. (1970): Isolement de salmonella à partir d'étals de bouchers et d'eaux de lavages de boucheries d'Athènes par enrichissement secondaire en milieu de Rappaport. Arch. Inst. Pasteur Hell. 16:79.
VASSILIADIS P., TRICHOPOULOS D., PAPADAKIS J., POLITI G. (1970): Salmonella isolation in abattoirs in Greece. J. Hyg. Camb. 68:61.
COX W.A. (1970): Microbiological standards for dairy products. Chemistry and Industry 14:223.
Τα περισσότερο διαβασμένα άρθρα του ίδιου συγγραφέα(s)