Ο ρόλος των γραπτών εργασιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η περίπτωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Περίληψη
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση καταλαμβάνει πλέον ένα σημαντικό κομμάτι στο σύστημα εκπαίδευσης παγκοσμίως και συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια για επιμόρφωση και κατάρτιση των ενδιαφερόμενων ατόμων.
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα, έχοντας χιλιάδες εγγεγραμμένους σπουδαστές στα προγράμματά του. Έτσι είναι σημαντικό να διερευνηθούν πολλές πτυχές αυτής της διαδικασίας, ώστε να προταθούν και να εφαρμοστούν βελτιώσεις. Οι γραπτές εργασίες θεωρούνται ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας, καθώς είναι εργαλεία τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της ύλης και τελικά συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματική μάθηση των εκπαιδευόμενων.
Σε αυτήν την εργασία διερευνούνται τα οφέλη καθώς και άλλες πτυχές που προκύπτουν από τις διαδικασίες εκπόνησης των ΓΕ, οι οποίες εκπονούνται κατά την πραγματοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ.
Για να διερευνηθούν τα παραπάνω, διαμορφώθηκε ένα ερωτηματολόγιο με σχετικά ερωτήματα, το οποίο απευθύνθηκε σε φοιτητές του ΕΑΠ και τελικά εβδομήντα πέντε άτομα το συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά. Τα δεδομένα αναλύθηκαν και από τα αποτελέσματα που προέκυψαν, διαπιστώνεται ότι οι φοιτητές αναγνωρίζουν τα εκπαιδευτικά οφέλη των γραπτών εργασιών και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες τους. Επίσης, θεωρούν ότι είναι ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες που κάνουν κατά τη διάρκεια διαδικασίας εκπόνησης των γραπτών εργασιών.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
- Ενότητα
- Μέρος πρώτο / Section 1
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο).