Ἐς Νικόπολιν, οὗ μ’ ἐθέσπισεν

Περίληψη
H Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (The American School of Classical Studies at Athens, ASCSA) είναι μία από τις 17 ξένες αρχαιολογικές σχολές που λειτουργούν στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1881. Η Σχολή επί σειρά δεκαετιών έχει πραγματοποιήσει ανασκαφικές έρευνες σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, οι δημοσιεύσεις των οποίων παουσιάζονται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων και το περιοδικό της Σχολής Hesperia, the Journal of the American School of Classical Studies at Athens σε σειρές μονογραφιών, πρακτικά συνεδρίων, κ.ά. Το Φθινόπωρο του 1978, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ταξιδιών περιλάμβανε και την Ήπειρο. Μεταξύ άλλων αρχαολογικών χώρων επισκεφθήκαμε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και την αρχαία Κασσώπη και τη Νικόπολη όπου άκουσα για πρώτη φορά για τον σπουδαίο Ηπειρώτη Αρχαιολόγο Σωτήρη Δάκαρη. Οι περισσότεροι από τους συμφοιτητές μου εκείνης της χρονιάς, είχαν αργότερα μια λαμπρή καριέρα όπως η Sarah Morris, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Los Angeles UCLA (Steinmetz Professor of Classical Archaeology and Material Culture Distinguished Professor, Department of Classics), τον VictorDavis Hanson, καθηγητή Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο California State University, Fresno, ο William Murray καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της South Florida, η Deborah BrownKazazis, ο Barry Strauss, καθηγητής Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Ζάχος Κ. Λ. (2025). Ἐς Νικόπολιν, οὗ μ’ ἐθέσπισεν. Πρεβεζάνικα Χρονικά. https://doi.org/10.12681/prch.41369
- Ενότητα
- Κύρια άρθρα

Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού 4.0.
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).